Software ontwikkeling

Ontwikkeld met een passie voor IT en organisaties

Vanuit onze passie, ontwikkelen, bouwen en implementeren wij software, IoT en embedded oplossingen.


Onze werkwijze

Wij gaan graag het gesprek met u aan, luisteren aandachtig naar u, brengen uw wensen in kaart en vertalen uw wensen vanuit onze ervaring in het veld als manager, directielid, supplychain specialist, inkoper, organisatie adviseur, en verandermanager in een heldere oplossing. Hierbij kijken we goed naar de reeds bij u aanwezige infrastructuur en zoeken naar een oplossing die met minimale middelen uw wensen zo goed mogelijk vervullen.

Wij begrijpen goed dat u voorzichtig bent met het uitrollen van nieuwe systemen binnen uw kritische bedrijfsprocessen. Om deze reden werken wij vaak in meerdere fases. Hierbij beginnen wij vrijwel altijd met het opzetten van een proof-of-concept. Met nog niet alle functionaliteit werkend ingebouwd, kunt u snel toetsen of onze aangeboden oplossing aansluit op uw verwachtingen.

Bij meer ingrijpende interventies in uw kritische bedrijfsprocessen kiezen wij vaak voor een pilot project. Hierbij kan met een beperkte impact op uw bedrijfsprocessen in het operationele bedrijf worden getoetst of alles naar behoren werkt alvorens de omschakeling over uw gehele operationele bedrijf door te voeren.

Na een succesvolle pilot fase, waarin u heeft kunnen zekerstellen dat u ook daadwerkelijk krijgt wat u nodig heeft, bouwen wij voor u de definitieve oplossing. Hierbij maken wij gebruik van benchmark software en Industry 4.0 technologie. Op deze wijze borgen wij dat een toekomstige uitbreiding of aanpassing in de toekomst eenvoudig realiseerbaar blijft.

Tenslotte dragen wij samen met uw (of onze) systeembeheerder zorg voor een zorgvuldige en veilige implementatie van de software, IoT oplossing of embedded oplossing.


Onze standaarden

Voor IoT oplossingen maken wij zoveel mogelijk gebruik van de betrouwbare technologie van Node Red, RabbitMQ, en Postgresql. Voor embedded oplossingen grijpen wij terug op C/C++ en voor overige software oplossingen maken wij gebruik van Python/Django. Voor onze dashboards en frontends vallen we terug op defacto standaarden Javascript/JQuery, HTML5 en CSS. Dit garandeert modern ogende, flexibele en interactieve dashboards en frontends.

Daarnaast beschikken wij over ruime kennis en ervaring met API’s, MQTT, XML en JSON protocollen voor de interfacing en data-overdracht met uw overige processen en systemen.

Voor meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen, neemt u contact met ons op via ons contactformulier of via email.


engies BV

beter werken | beter produceren | beter renderen